neděle 4. září 2016

4.9.2016

Časně nad ránem, kolem 3. hodiny ranní, jsme dorazili do přístavu a nalodili se na trajekt. Někteří z nás začali trochu litovat, že cestu autobusem nevyužili ke spánku a cestou do Doveru spánkový dluh doháněli, kde se dalo.







Bílé útesy byly ještě zahalené do tmy, a tak nás tentokrát nepřivítaly ve své plné kráse. Příjezd do Londýna jsme si však již vychutnávali a těšili se na celodenní výlet.
První zastávkou byla observatoř v Greenwichi, kde nás průvodkyně Zdenka seznámila s historickými událostmi Londýna a otestovala tak naše dějepisné znalosti.








Příjemnou procházkou parkem jsme sešli k nedalekému přístavišti. Lodičkou po Temži jsme pluli vyhlídkovou jízdou do centra. Během procházky městem jsme nevynechali významná místa jako Trafalgar square, Piccadeli Circle, Buckinghamský palác, v jehož zahradách na nás začala znatelně doléhat únava. 










Obdivovali jsme Westminster Abbey a  cestu jsme zakončili výhledem na Big Ben s parlamentem a London Eye.
















Zcela znaveni jsme vděčně klesli do sedadel autobusu a nechali se dovézt do okrajové části Londýna, kde jsme již netrpělivě vyhlíželi zástupce hostitelských rodin. Zodpovědně všichni dojeli včas a samotné rozdělení bylo otázkou několika minut. Naše cesty se pro dnešní večer rozdělily, po celodenní únavě na nás čeká teplá večeře a čistá postel, aby se zítra zase setkaly a vyrazíme za dalším poznáním.








Žádné komentáře:

Okomentovat