pondělí 5. září 2016

5.9.2016

Probudili jsme se do typického anglického počasí. Oblačnost, lehké mrholení, ale příjemné teplo. Naše cesty se opět setkaly a vzájemně jsme si sdíleli první zážitky z hostitelských rodin. Shodli jsme se, že o nás všechny bylo velmi dobře postaráno, a tak jsme načerpali novou energii k výletování.
Dnešní den byl opět velmi cestovní. Vyrazili jsme do hrabství Cornwall, do oblasti, která je proslavena výrobou sýru cheddar. Díky silnému provozu na dálnici jsme na místo dorazili kolem poledne. Navštívili jsme nádhernou přírodní jeskyni, Cheddar Gorge Cave, která je s výrobou cheddaru přímo spjatá. Díky svému klimatu (je v ní ideální teplota a vlhkost) zde dlouhodobě sýr zraje.






Svou angličtinu jsme si procvičili i v místním muzeu. Expozice, věnovaná pravěku a životu člověka v té době, vrcholila ve druhé jeskyni, kde jsme si užívali multimediální projekce na jeskynní stěny. 
Následoval výstup na místní rozhlednu, odkud jsme se kochali nádherným výhledem do kraje.




Místo jsme nemohli opustit bez řádných zásob sýru cheddar. Vychutnali jsme si i ochutnávku této dobroty a vezeme domů spoustu dárečků...
Díky rannímu dopravnímu zpoždění jsme museli oželet zastávku v parku Dartmoor a zamířili jsme přímo do St. Austel, kde na nás již čekaly hostitelské rodiny. I zde nás mile přijali a odměnili nás vydatnou večeří a klidným zázemím. 


Žádné komentáře:

Okomentovat