úterý 6. září 2016

6.9.2016

Ráno jsme se opět sešli u autobusu usměvaví a plni elánu do dalšího dne. Podle živé debaty je jasně vidět, že i v druhých rodinách jsme našli pohodové útočiště. Dvě skupiny se odebraly se svými učiteli na první výukové hodiny, zbylé dvě skupiny našly zázemí pro výuku v clubhouse místního ragbyového klubu. Všichni jsme se odvážně pustili do prvních lekcí, které jsme bez obtíží zvládli.
Posilněni obědem, kterým nás vybavily rodiny, jsme vyrazili do Eden Project. V úžasném parku, který je vytvořen na místě bývalého dolu na kaolín, jsme se přenesli do oblastí mírného pásu, tropů a subtropů a měli jsme tak možnost vidět faunu i flóru z různých koutů světa ve vzájemné symbióze. Je zde k vidění kolem 5000 rostlinných druhů, které se sem dovážely více než 10 let. Procházeli jsme upravenými záhony, terasovitými zahradami a monumentálními skleníky. Příroda celého světa se nám představila v celé své kráse.










Takto okouzleni jsme pokračovali do poněkud méně romantického, ale neméně atraktivního místa, věznice Bodmin Jail. Je to místo velmi tajemné… Průvodci nám velmi zaníceně vyprávěli historické události s místem spjaté. Mohli jsme si vyslechnout několik zajímavých příběhů zločinců, kteří zde byli následně vězněni. Ve sklepních prostorách jsou k vidění ukázky trestných činů i trestů, které se za ně udílely, stejně jako mučící nástroje a donucovací prostředky. Místo jsme opouštěli se smíšenými pocity. Dýchla na nás temná doba minulá. Nebo že by to byl dotek něčeho paranormálního, o čem mluvili průvodci…?









Poměrně unaveni jsme se odevzdali do rukou hostitelských přátel a velice se těšíme na jistě skvělou večeři, která završí další z vydařených dnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat