čtvrtek 8. září 2016

8.9.2016

I přesto, že je zde o hodinu méně, čas neúprosně letí, jsme již za polovinou našeho pobytu. Rodiny se starají nejen o naše spokojená bříška, ale i o další zážitky. Někteří z nás s nimi po večeři vyrážejí do města na obhlídku nebo za nákupy, na pláž. Případně pro nás připravují program v rodinách, například svolají celou širokou rodinu, aby nám uspořádali koncert… Všichni s námi živě konverzují, a tak se naše angličtina stále zdokonaluje. To se potvrdilo i ve výuce, lektoři ve škole nás velmi chválili a ocenili naše znalosti a aktivitu.
Na dnešní výlet nám přálo počasí, i když bylo větrno, svítilo nádherné slunce a dobíjelo nám energii. Mířili jsme do zahrad okolo kostela a zámku St Michael’s Mount, který stojí na žulové skále. Vybudoval jej zhruba před 300 lety řád Benediktinů, neboť se jim na tomto místě zjevil archanděl Michael. Zvláštností St Michael’s Mount je, že k němu vede cesta, která je schůdná pouze při odlivu, za přílivu se sem cestovatelé z břehu dostanou jen lodičkou. My jsme to zvládli (téměř) suchou nohou. Odpoledne jsme si vychutnali, někteří se procházeli monumentálními zahradami s množstvím sukulentů, jiní odpočívali na anglickém trávníku s výhledem na moře.











Závěr dne jsme nemohli zakončit stylověji, dojeli jsme na nejvzdálenější západní místo země Land’s End. Počasí se mezi přejezdem zcela změnilo. Vítr, velká oblačnost a v dáli mlhy jakoby k tomuto místu tak nějak patřily. Neodradilo nás to od procházky místním vřesovištěm na útesu, ze kterého nám vítr připravil krásné výhledy na tříštící se vlny. 








Přesun zpět do St. Austel proběhl v poklidu, těšili jsme se na teplo propůjčeného domova a dobrou večeři, která vždy korunuje zážitky nabitý den.

Naše jazykové dovednosti se stále zlepšují. Nemáme problém komunikovat s dalšími turisty, které potkáváme a vzájemně si rozumíme, což je vizitkou vlastního úsilí. Reprezentujeme zde naši rodinu, školu i naší zemi. A věřte, nemusíte se za nás stydět!


Žádné komentáře:

Okomentovat